dit is een voorbeeld brief voor de functie van stewardess.

 

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie vacature  stewardess

Geachte meneer/mevrouw

 

Op uw website ben ik een openstaande vacature tegengekomen voor de functie van stewardess. En na het doornemen van de vacature werd ik erg enthousiast om te gaan solliciteren voor deze functie.

 

Het beroep stewardess was al vanaf kleins af aan een interesse voor mij omdat ik het altijd leuk vond om te reizen en nieuwe mensen te ontmoeten. Ook houd ik van variatie omdat je verschillende taken moet uitoefenen, zoals passagiers bedienen en zorgen dat de vlucht veilig verloopt. Ook heb ik veel te maken met verschillende culturen door mijn leefomgeving.

 

Als persoon ben ik kalm van karakter maar ik houd van het gesprek aangaan met mensen. Ik kan veel situaties snel inschatten doordat ik al ervaring heb met het werken met mensen.

 

In uw vacature vraagt u naar een positief ingesteld persoon die ook beschikt over de benodigde opleiding. Ik heb onlangs de opleiding luchtvaartdienstverlener aan het Scheepvaart en Transport College voltooid. Ook heb ik verschillende taalcursussen gevolgd, u kunt hier meer over lezen in mijn cv.

 

Met deze sollicitatiebrief geloof ik u te kunnen overtuigen dat ik de juiste kandidaat ben voor de functie. Ik zou graag verdere punten willen toelichten als u verdere vragen hebt bij een persoonlijk gesprek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jouw naam